Donna Tartt: Het Puttertje (waardering 8)
Mijn vooroordeel was dat de schrijfster Donna Taart heette, en dat je dat zou terugvinden in het (dikke) boek. Niets is minder waar. Je wordt als lezer meegenomen in de Amerikaanse denkwijze over het leven en comfort, over hoe een Rus erover denkt, en hoe veel dingen samenkomen in Europa. Gelardeerd met een portie historische feiten die voor mij op zijn zachtst gezegd eye-openers waren. Kortom: onverwacht aangenaam om te lezen. Paul Auster: Leviathan (waardering 6).
Een verhaal van een schrijver die beschrijft hoe een oorspronkelijke maar destructieve denker zich uitleeft met bommen. Het schrijven is knap gedaan, maar het geheel overtuigt mij niet. Boek uit 1992, en dat is te merken. Boris Vian: Het schuim der dagen (waardering 3 en 9) William Arnzt: What the bleep do we know? (waardering 9) Esther Verhoef: Alles te verliezen (waardering 4) Paulo Coelho: Elf minuten (waardering 8) Paulo Coelho: de Alchemist (waardering 8)
|
Haruki Murakami: Kafka op het strand (waardering 7)
Een meisje van 15 schrijft een dromerig en romantisch lied. Destijds een succesnummer. De schrijver leeft zich in in de positie van de vriend van het meisje en beschrijft verschillende invalshoeken als minnaar, als vader, als wereldburger. Beetje vreemd maar wel lekker boek. Dik, maar leest lekker weg Kevin Armstrong: Het donkere hart van de Zuidzee (waardering 7)
Zeemansverhalen alias sprookjes uit het leven van kleine zonnige eilanden. Meeslepend als je je realiseert dat Kevin eigenlijk 8 sprookjes vertelt. Saskia Noort: Terug naar de kust (waardering 6) Nicholas Sparks. Het Dagboek (waardering 9) Paulo Coelho: Brida (waardering 9) |